Keskiviikon Urheilupala tarjoilee alkuviikon kuumimpien juttujen lisäksi katsauksen keskiviikon ja torstain ohjelmaan!

Urheilupala tuo keskiviikkoaamun kahvipöytään alkuviikon tärkeimmät jutut urheilumaailmasta sekä tulevien päivien ohjelman!

Uutispoiminnat

Yön NHL-kierroksen parhaat palat

Yöllä pelattiin kolmen NHL-ottelun kierros, ja jokaisessa nähtiin suomalaisen tekemä maali. Seattle Kraken kohtasi kotikaukalossaan St. Louis Bluesin ja kärsi tappion maalein 2-3. Krakenin toisesta maalista vastasi Eeli Tolvanen, joka ohjasi kiekon tyylikkäästi reppuun.

Florida Panthers isännöi kauden avausottelussaan Boston Bruinsia, ja matsista muodostui todellinen maalijuhla. Panthers vei voiton lopulta maalein 6-4. Eetu Luostarinen rouhi maalin edestä Panthersin 2-0-johtoon ensimmäisessä erässä, ja osumaan kirjattiin syöttöpinna Anton Lundellille. Myös Aleksander Barkov saalisti ottelussa yhden syöttöpisteen.

Yön viimeisessä ottelussa Utah Hockey Club kohtasi kotikaukalossaan Chicago Blackhawksin ja onnistui voittamaan seurahistoriansa ensimmäisen NHL-ottelun maalein 5-2. Chicagon ensimmäinen maali syntyi toisessa erässä komealla tavalla, kun Connor Bedard tarjoili kiekon Teuvo Teräväiselle ja suomalaishyökkääjä nosti pelivälinen tyylikkäästi rystyltä reppuun.

Oliver Kapanen ja Mikael Pyyhtiä raivasivat tiensä NHL-miehistöihin!

NHL-kauden alla saatiin mahtavia suomalaisuutisia, kun Oliver Kapanen selvitti tiensä Montreal Canadiensin NHL-miehistöön ja Mikael Pyyhtiä pystyi samaan temppuun Columbus Blue Jacketsissa.

Pyyhtiä pelasi viime kaudella 17 ottelua NHL:ssä, mutta etenkin Kapasen suoritusta voidaan pitää aivan mielettömänä. Viime kaudella KalPassa Liigaa pelannut Kapanen esiintyi harjoituskaudella edukseen ja ansaitsi paikan Canadiensissa.

Tappara järjesti murskajaiset CHL:ssä

Tappara vieraili tiistaina CHL:ssä tanskalaisen SonderjyskE:n luona ja haki tylyn voiton maalein 1-7. Tamperelaisten tehomiehiä olivat kaksi maalia tehnyt ranskalaispuolustaja Hugo Gallet sekä kolme syöttöpinnaa saalistanut Otto Somppi.

Tappara pelaa seuraavan CHL-ottelunsa 16. lokakuuta kotikaukalossa sveitsiläistä Lausannea vastaan.

Sekä Honka että Ilves osuivat suoraan kulmapotkusta

Hongan ja Ilveksen välisessä Kansallisen liigan ottelussa nähtiin aivan käsittämätön tapaus, kun molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa suoraan kulmapotkusta.

Ensin Ilveksen Anela Ljesnjanin onnistui huimassa tempussa, ja hetkeä myöhemmin Hongan Ilona Walta upotti myös oman kulmapotkunsa. Ottelu päättyi Ilveksen vierasvoittoon maalein 1-3.

To 10.10.
20:00 Luleå – Örebro (mm. Anton Levtchi, Markus Nurmi, Patrik Puistola)
20:00 Färjestad – Frölunda (Mikael Ruohomaa, Arttu Ruotsalainen)

Sveitsin liiga (MTV Katsomo)

Ke 9.10.
20:45 Kloten – Ambri-Piotta (mm. Sami Niku, Miro Aaltonen, Jesse Virtanen)

Mitä ihmettä?

Saksan 2. Bundesliigassa nähtiin aivan käsittämätön puoliaika Magdeburgin ja Greuther Fürthin välisessä ottelussa. Vartin pelin jälkeen kentällä nähtiin uskomaton aivopieru, kun Greuther Fürthin puolustaja nappasi boksin sisällä pallon käsiinsä ja tuloksena oli rankkari. Magdeburg siirtyi rankkarin jälkitilanteesta 1-0-johtoon.

Puoli tuntia myöhemmin nähtiin yllättävä käänne, kun tällä kertaa Magdeburgin pakki otti pallon käsiinsä boksin sisällä, ja nyt Greuther Fürth sai pilkun! Tästä rankkarista tuli maali ja ottelu päättyi lopulta 2-2-tasapeliin.