Urheilupalat

Urheilupala 14.10.2024

Urheilupala 14.10.2024

Maanantain Urheilupala tarjoilee viikonlopun kuumimpien tapahtumien lisäksi katsauksen maanantain ja tiistain ohjelmaan!

Maanantain Urheilupala pitää sisällään viikonlopun tärkeimmät jutut sekä alkuviikon ohjelman. Luvassa on muun muassa harvinaista herkkua, kun NHL:ää nähdään maanantaina prime time -aikaan peräti kolmen ottelun verran.

Uutispoiminnat

Yön NHL-kierroksen parhaat palat

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä NHL:ssä pelattiin neljän ottelun kierros. Winnipeg Jets kohtasi kotonaan Minnesota Wildin ja voitti ottelun Kyle Connorin jatkoaikamaalilla lukemin 2-1. Ottelun avauserän lopussa nähtiin erikoinen hetki, kun Winnipeg otti maalivahtinsa pois hyökkäyspään aloituksessa, kun kellossa oli aikaa 2.8 sekuntia. Temppu tuotti tulosta ja Mark Scheifele laukoi kiekon reppuun.

Dallas Stars isännöi Seattle Krakenia ja voitti vähämaalisen kamppailun lukemin 2-0. Starsin maalit syntyivät 13 sekunnin päässä toisistaan avauserän lopulla. Dallasin suomalaispelaajat jäivät ottelussa ilman tehopisteitä.

Edmonton Oilersin kausi on alkanut murheellisesti. Se hävisi ensin kotonaan Winnipegille lukemin 0-6, sitten Chicagolle lukemin 2-5 ja nyt Calgary Flamesille maalein 1-4. Oilersin ja Flamesin ottelun komeimman maalin kieputteli upealla soololla Calgaryn Rasmus Andersson.

Jos Oilersin kauden aloitus on ollut tahmea, niin Vegas Golden Knightsin kauden alku on ollut aivan muuta. Se on voittanut kaikki kolme otteluaan varsinaisella peliajalla, ja nyt viimeisimpänä Anaheim Ducks kaatui lukemin 3-1. Voittomaalin laukoi kolmannen erän alussa Tomas Hertl.


Huuhkajat kärsi tappion Englannille – faneilta kannanotto

Englannin tähtisikermä oli Suomelle liikaa Kansojen liigan ottelussa. Loppulukemat Olympiastadionilla kirjattiin brittivieraiden hyväksi 1-3. Englannin maalintekijöitä olivat Jack Grealish, Trent Alexnader-Arnold sekä Declan Rice. Suomen ainokaisen puski kulmapotkusta Arttu Hoskonen.

Katsomossa nähtiin myös fanien kannanotto, kun useat katsojat alkoivat heiluttelemaan kenkiään ilmassa. Tällä viitattiin mitä ilmeisimmin päävalmentaja Markku Kanervan potkutoiveisiin.


Teuvo Teräväinen vietti neljän tehopisteen iltaa Edmontonia vastaan

Chicago Blackhawksin Teuvo Teräväinen oli huippuvireessä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Edmonton Oilersia vastaan. Suomalaishyökkääjä nakutti Chicagon 2-5-voittoon päättyneessä ottelussa makeat tehopisteet 2+2.

Teräväinen on tehnyt kauden kolmessa ensimmäisessä pelissä yhteensä pisteet 3+2.


Sekä Sportin että Jokerien fanit aiheuttivat viikonloppuna kohun

Sportin kannattajakatsomossa menetettiin hermot totaalisesti, kun kotiottelu SaiPaa vastaan päättyi 2-3-tappioon perjantaina. Kaukalossa puhkesi pientä nokkapokkaa, kun SaiPan Mikko Petman sai ulosajon jalkapyyhkäisystä ajassa 60:00. Kyseinen tilanne yhdistettynä tappioon sai vaasalaisten fanit pahasti pois tolaltaan.

Jokerit kohtasi puolestaan lauantaina Mestiksessä vieraissa TUTOn, ja ottelu jouduttiin keskeyttämään lähes heti sen alkamisen jälkeen, kun Jokerien fanikatsomossa laukaistu savupommi aiheutti palohälytyksen. Ottelu oli sakean savun vuoksi keskeytettynä reilun tunnin ajan.

Ottelu päättyi TUTOn 2-1-voittoon.



Alkuviikon ohjelma

Jääkiekko

NHL (Viaplay)

Ma 14.10.
20:00 Boston – Florida
20:00 New Jersey – Utah
20:00 Ottawa – Los Angeles

Ti 15.10.
02:00 NY Rangers – Detroit
02:30 Montreal – Pittsburgh
04:00 Colorado NY Islanders

Ke 16.10.
02:00 Carolina – New Jersey
02:00 Columbus – Florida
02:00 Tampa Bay – Vancouver
02:00 Washington – Vegas
02:30 St. Louis – Minnesota
03:00 Dallas – San Jose
03:00 Nashville – Seattle
04:00 Calgary – Chicago
05:00 Edmonton – Philadelphia

CHL (MTV Katsomo)

Ti 15.10.
18:30 Ilves – Växjö

Jalkapallo

Kansojen liiga (MTV Katsomo)

Ma 14.10.
21:45 Belgia – Ranska
21:45 Saksa – Hollanti

Ti 15.10.
21:45 Espanja – Serbia
21:45 Skotlanti – Portugali


Mitä ihmettä?

Salibandyn F-liigassa nähtiin hämmentävä tilanne lauantaina, kun Nokian KrP:n ja Nurmon Jymyn välisessä ottelussa kenkä tipahti yllättäen kentälle jostain korkeuksista.

– Joku kenkä jostain lentää, ihmetteli ottelun selostajakin.