Maanantain Urheilupala tarjoilee viikonlopun kuumimpien juttujen lisäksi katsauksen alkuviikon ohjelmaan.

Maanantain Urheilupalasta löytyy viikonlopun kuumimpien uutispoimintojen lisäksi alkuviikon tärpit!

Saat voiton heti, jos joukkueesi johtaa kahdella maalilla.

Lue lisää tästä!

Uutispoiminnat

Patrik Laine loukkaantui karmealla tavalla

Montreal Canadiensin Patrik Laine loukkaantui pelottavan näköisesti Toronto Maple Leafsia vastaan pelatussa harjoitusottelussa. Laine yritti pujotella kiekon kanssa hyökkäysalueelle, kun hänen jalkansa kolahti yhteen Toronton Cedric Paren jalan kanssa. Laineen polvi taittui erittäin pahan näköisesti ja mies jouduttiin taluttamaan kaukalosta pois. Vamman vakavuudesta ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa, mutta pahimmassa tapauksessa suomalaisen kausi voi olla ohi ennen kuin se ehti edes alkaa.

Laineen joukkuekaveri Arber Xhekaj otti tilanteen jälkeen oikeuden omiin käsiinsä ja kävi takomassa Parea rajusti.

HIFK – Pelicans -ottelussa tapeltiin kahdesti

Helsingin IFK:n ja Lahden Pelicansin kohtaaminen lauantain Liiga-kierroksella oli tunnerikas, sillä matsissa vihellettiin yhteensä peräti 151 rangaistusminuuttia. Ottelussa nähtiin kaksi tappelua, kun ensin Iiro Pakarinen ja Niklas Virtanen tappelivat toisessa erässä, ja kolmannessa erässä oli Einari Luhangan ja Michael Vukojevicin vuoro selvitellä välejään. Jälkimmäinen tappelu sai alkunsa siitä, kun Vukojevic taklasi Joonas Raskia ulosajon arvoisesti päähän.

Itse ottelu päättyi Pelicansin 2-5-voittoon.

TPS-puolustaja Max Lindroth teki historiaa

Lindrothista tuli Liiga-historian ensimmäinen puolustaja, joka on onnistunut tekemään hattutempun kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Ruotsalaispuolustaja tälläsi kolme maalia sekä TPS-HPK -ottelussa keskiviikkona 25. syyskuuta että Ässät-TPS -ottelussa 27. syyskuuta.

Lindroth on aloittanut kauden hurjalla tavalla, sillä puolustajan tehopisteet kahdeksan pelatun ottelun jälkeen ovat 7+3.

Jukurien Max Ellis kahden ottelun pelikieltoon

Jukurien maalitykki Max Ellis lensi lauantain Liiga-kierroksella suihkuun päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tilanne eteni kurinpitodelegaation käsittelyyn, ja hyökkääjälle lätkäistiin kahden ottelun mittainen pelikielto.

Allsvenskanissa karmaiseva loukkaantuminen – peli keskeytettiin

Tingsrydin Linus Hedman sai rajun taklauksen Nybroa vastaan pelatun Allsvenskan-ottelun alussa. Ruotsalainen jäi makaamaan liikkumattomana jään pintaan ja häntä hoidettiin kaukalossa noin puoli tuntia, ennen kuin hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan.

Ottelua ei enää jatkettu pelottavan tilanteen jälkeen.

Cole Palmer ja Brentford tekivät historiaa Valioliigassa

Chelsean Cole Palmer sai lauantain Valioliiga-kierroksella nimensä historian kirjoihin, kun hänestä tuli ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään neljä maalia ensimmäisen puoliajan aikana. Mahtava suoritus tapahtui Brightonia vastaan, ja Chelsea voitti ottelun lukemin 4-2.

Myös Brentford teki lauantain Valioliiga-kierroksella huimaa historiaa. Siitä tuli nimittäin ensimmäinen joukkue, joka on onnistunut maalinteossa pelin ensimmäisellä minuutilla kolmessa ottelussa putkeen.

Manchester Cityä vastaan maalinteossa kesti 22 sekuntia, Tottenhamia vastaan 23 sekuntia ja nyt West Hamia vastaan 38 sekuntia.

Joel Pohjanpalo maalasi AS Romaa vastaan

Venezian Joel Pohjanpalo laukoi kauden toisen Serie A -maalinsa sunnuntaina vieraskentällä AS Roman verkkoon. Venezia karkasi Pohjanpalon maalilla avauspuoliajan lopussa 0-1-johtoon, mutta AS Roma nousi toisella puoliajalla 2-1-voittoon.

Ti 1.10.
20:00 Luleå – Skellefteå (Anton Levtchi, Eetu Koivistoinen, Markus Nurmi)

Sveitsin liiga (MTV Katsomo)

Ti 1.10.
20:45 Lausanne – Biel (mm. Antti Suomela, Ahti Oksanen, Toni Rajala)

19:45 Salzburg – Brest
19:45 Stuttgart – Sparta Praha (Kaan Kairinen)
22:00 Arsenal – PSG
22:00 Barcelona – Young Boys
22:00 Bayer Leverkusen – AC Milan (Lukas Hradecky)
22:00 Dortmund – Celtic (Viljami Sinisalo)
22:00 Inter – Crvena zvezda
22:00 PSV – Sporting
22:00 Slovan Bratislava – Manchester City

Pavel pisti rahoiksi!

Yhdellä Sparta Prahan kannattajalla oli perjantaina keskimääräistä parempi ottelukokemus. Pavel-niminen kaveri pääsi nimittäin osallistumaan puoliaikakisaan, jossa ideana oli potkaista pallo keskiviivalta pieneen maaliin. Pavel onnistui tehtävässä upeasti ja kuittasi miljoonan Tshekin korunan eli noin 40 000 euron rahapalkinnon.